EXTRAJOBBA SOM STUDENTKONSULT HOS UNITALENT

Att vara studentkonsult

Som studentkonsult hos Unitalent får du möjligheten att arbeta inom det området du studerar. Det innebär att du som student får chansen att samla på dig praktiska erfarenheter och jobba med arbetsuppgifter där du kan tillämpa dina teoretiska kunskaper på ett verkligt case.

Att vara studentkonsult innebär att bli anställd hos Unitalent och arbeta med våra kunder som finns inom olika branscher och i olika storlekar. Oavsett vilket konsultuppdrag du som student jobbar med så finns det alltid en projektledare från Unitalent som coachar dig i ditt uppdrag.

 

UNITALENT I SIFFROR 2020

2016

grundades Unitalent

122 st

anställda under 2020

95 st

nya studentuppdrag under 2020

OMRÅDE, OMFATTNING OCH ANTAL STUDENTKONSULTER I ETT UPPDRAG VARIERAR

Om våra studentuppdrag 

Unitalent vänder sig till alla studenter vid Linköpings universitet vilket innebär att vi har en stor bredd bland våra studentuppdrag. Vi strävar efter att det ska finnas något för alla.

I våra studentuppdrag kan du arbeta i projekt enskilt eller i team tillsammans med en eller flera andra studentkonsulter. Konsultuppdragen kan även sträcka sig över längre eller kortare perioder och innebära allt från några timmars arbete i veckan upp till heltid under en viss tid. Variationen bland våra studentuppdrag gör att du som student kan välja om du är intresserad av att jobba enskilt, i grupp med andra, under några månader eller under längre perioder.

VI VÄRDESÄTTER STUDENTERNAS TID

Flexibilitet för dig som studentkonsult

För oss är det viktigt att du som student har möjlighet att själv kunna styra över ditt arbete och arbetstid. Våra studentkonsulter har möjlighet att själva kunna avgöra var och när de ska arbeta, med några få undantag. Flexibiliteten innebär dels att studentkonsulten kan avgöra om de exempelvis vill arbeta under måndag förmiddag eller torsdag eftermiddag alternativt en kväll eller helg. Många av våra uppdrag går även att genomföra på distans vilket innebär att studentkonsulten kan jobba exempelvis hemifrån, på Unitalents kontor eller på tåget.

FÖRDELAR MED ATT ARBETA SOM STUDENTKONSULT

Varför ska jag arbeta som studentkonsult?

Det finns flera fördelar med att jobba som studentkonsult.

  • Värdefulla erfarenheterAtt arbeta i ett konsultuppdrag innebär även att du samlar på dig värdefulla erfarenheter och kunskaper. Dessa erfarenheter kan även ge dig ett försprång i din framtida karriär.
  • Testa dig framSom studentkonsult får du möjlighet att testa olika arbetsuppgifter och jobb. Därigenom får du chansen att se vad som intresserar dig.
  • Inblick i arbetslivetDu får möjlighet att få en inblick i arbetslivet och olika branscher.
  • Utbildning och eventMöjlighet att delta under utbildningar och event.
  • Kontakter i näringslivet – Som studentkonsult hos Unitalent arbetar du med verkliga case och har då möjlighet att lära känna nya personer inom olika företag. Detta kan vara värdefullt för dig när det är läge att börja söka jobb efter examen.
BLI EN DEL AV ETT STÖRRE TEAM

Unitalents team

Unitalent arbetar idag aktivt med två olika teams av studentkonsulter, Ekonomiteamet och IT-teamet. I teamen arbetar studentkonsulter som har ansvar för olika uppdrag mot olika kunder men inom samma område. Inom teamen kan studenterna ta hjälpa och stötta varandra i deras olika uppdrag, samtidigt som studentkonsulterna utbyter erfarenheter och kompetens.

För att fortsätta utveckla Unitalents studentkonsulter erbjuder vi studenterna inom teamen olika utbildningar och workshops med möjlighet till kompetensutveckling. Vi vill ge dem möjlighet att utföra sina uppdrag på ett ännu bättre sätt men studentkonsulterna får även med sig värdefulla erfarenheter för framtida arbetsliv.

LÄR KÄNNA ANDRA OCH LÄR DIG NYA SAKER

Event och träffar mellan studentkonsulter

Vi älskar när erfarenheter och kompetenser utbyts mellan våra studentkonsulter. För att möjliggöra detta så anordnar vi event och träffar mellan våra studentkonsulter. Allt ifrån mindre träffar med våra team till större event som sommaravslutningar.

Under dessa träffar får våra studentkonsulter möjlighet att träffa andra studenter som kommit olika långt med sina studier samt från olika utbildningar. Som studentkonsult hos oss får du då chansen att knyta kontakter med nya personer.

Nyfiken på kommande event? Kolla in vår Facebook.

Med anledning av Covid-19 sker nu dessa event i något mindre utsträckning samt på digitala plattformar.

VÅGA UTMANA DIG SJÄLV FÖR ATT UTVECKLAS

Vi tror på dig

Som studentkonsult hos Unitalent får du möjlighet att utvecklas. Vår grundtanke är att med rätt inställning och nyfikenhet kommer man långt. Våga ta dig ann uppdrag där du idag inte kan allt för att under tiden kunna lära dig och få nya erfarenheter och kompetenser. Skulle något under vägen kännas svårt eller oklart så vänd kan studentkonsulten alltid vända dig till din projektledare för att ha vidare diskussion.

SOM STUDENTKONSULT HOS OSS ÄR DU ALDRIG ENSAM I DITT UPPDRAG

Projektledarens roll

Alla studentkonsulter som arbetar hos oss har alltid en projektledare med sig i uppdraget. Projektledarens roll är huvudsakligen att fungera som ett bollplank och att vara en person som studentkonsulten kan vända sig till vid frågor. Projektledaren är vanligtvis med vid ett första möte mellan studentkonsulten och kunden, har avstämningar under uppdragets gång samt vid avslutande möte. I vissa uppdrag är projektledaren mer involverad och stöttar även studentkonsulten med processer och upplägg samt feedback på arbetet under uppdragets gång. För dig som studentkonsult kan det vara en trygghet i att det alltid finns någon att ställa frågor till och diskutera olika funderingar du kan ha under ett studentuppdrag hos oss.

Möt några av dina framtida konsultkollegor:

Hjalmar Endre

Konsult –
Maskinteknik

Utbildning:
Civilingenjör Maskinteknik (år 4) och kandidat i företagsekonomi (år 3)

Tom Larsson

Konsult – Informationsteknik

Utbildning:
Civilingenjör i informationsteknik.

André du Rietz

Konsult – Elektronikdesign

Utbildning:
Civilingenjör Elektronikdesign

Är du nyfiken på vad det innebär att vara studentkonsult?

Gör en intresseanmälan nedan eller sök ett ledigt jobb.

Tillgängliga uppdrag

VI VILL KOMMA I KONTAKT MED DIG!

Intresseanmälan

Är du intresserad av att bli en del av Unitalent men inte hittar ett ledigt jobb som passar dig, skicka in en intresseanmälan.

Har du frågor eller vill komma i kontakt med oss?

Kontakta gärna vår konsultchef & rekryteringsansvarig, Emilia Lord eller vår rekryteringsassistent Julia Friman.

Emilia Lord
Rekryteringsansvarig & konsultchef

emilia@unitalent.se
013-28 89 25

Julia Friman
Rekryteringsassistent

julia@unitalent.se