CIVILINGENJÖR – ELEKTRONIKDESIGN

André du Rietz

Vad studerar du idag?
Jag studerar civilingenjör elektronik design på Linköpings universitet campus Norrköping.

Varför sökte du från början till projekt LuMiNk?
Jag sökte till LuMiNk då jag hade flera vänner i skolan som jobbade med projektet och det lät som ett roligt arbete att få hjälpa högstadieelever med deras studier. Man minns ju själv ifrån plugget hur svårt det ibland var att relatera till en del lärare som kändes så uråldriga. Därför känns det kul att man själv som inte är så många år äldre kan få hoppa in och hjälpa dem och förhoppningsvis få en bra kontakt med dom.

Hur fungerar det för dig att kombinera LuMiNk med dina studier?
Det fungerar väldigt bra att kombinera LuMiNk med universitetsstudierna, passen är på kvällen så då är man oftast klar med skolan för dagen. Skulle det vara så att man har något projekt eller en labb som drar in på kvällen så har man alternativet att inte boka upp sig på de passen då schemat krokar. Eftersom jag också är ansvarig mentor så har jag även en del möten, dessa läggs när det passar bra i schemat och skulle det komma upp något så är kollegorna oftast väldigt flexibla.

Vad är det bästa med LuMiNk?
Det bästa med LuMiNk är att man får hjälpa ungdomar med deras plugg och man får en återblick i hur det själv var när man satt med liknande problem när man var i deras ålder.

Varför skulle du rekommendera andra att vara med?
Jag skulle rekommendera LuMiNk då det är ett givande jobb. När man når fram till en elev och känner att man kan connecta med dem och det förstår och tar till sig det man försöker att förmedla till dom. Det ger en bra känsla att man kan hjälpa dem när de annars kanske inte haft någon att vända sig till för att få den hjälpen.