CIVILINGENJÖR MASKINTEKNIK

Carl Hampus Hedén

Utbildning:
4e året civilingenjör inom maskinteknik

Beskriv uppdraget/uppdragen du har/har haft hos Unitalent?  
Jag har haft två uppdrag relaterat till Unitalent. Det första var en marknadsundersökning för ett potentiellt avknoppningsbolag från universitetsforskning. Där har jag tillsammans med min konsultpartner tittat på potentiella applikationer för forskningen och verifiera detta genom att prata med potentiella kunder. Detta projekt ledde sedan till ett försättningsprojekt där jag hjälper idéägarna med processen av att ta in pengar för att vidareutveckla produkten och starta bolaget. 

Jag var även med i sommarmatchen som hålls på LEAD. Där fick jag jobbat med ett medtechbolag och gjorde en teknisk utvärdering av samarbetsmöjligheter med ett möjligt partnerbolag. 

Vad har du fått med dig för erfarenheter och vad har varit mest lärorikt under din tid hos Unitalent?  

Man har fått lära sig en hel del olika saker som konsult på Unitalent. Det är varierande beroende på vilket konsultuppdrag man arbetar på. Under mitt marknadsverifieringscase fick jag lära mig massa om bolagsutveckling, redskap för en titta på en affärsidés meriter och sälj. Under sommarmatchen fick jag istället lära mig om utveckling av medicinska produkter och praktisk erfarenhet om elektronik. 

Vad är det bästa med konsultuppdrag hos Unitalent? 
Att man får lära sig en massa saker på ett praktiskt sätt men som fortfarande relaterar till min utbildning. Mycket i en civilingenjörsutbildning är väldigt teoretiskt så då är det fantastiskt att få vara i mer skarpt läge. 

Skulle du rekommendera andra studenter att arbeta hos Unitalent? Varför? 
Ja absolut! Oberoende av vad ditt intresse är så finns det uppdrag där du kommer kunna utvecklas. Det är också fantastiskt givande att få arbeta med mindre bolag där man väldigt tydligt kan se hur timmarna man lägger påverkar bolaget.