INTERNATIONELL CIVILEKONOM OCH IT MANAGEMENT

Daniela Sundin

Utbildning:
Internationell civilekonom och IT Management

Varför har du valt att göra uppdrag för Unitalent?
Jag blev tipsad av en kompis som själv gjorde uppdrag för Unitalent och tyckte att det var väldigt bra. Jag skickade därför in mitt CV och blev kontaktad bara någon vecka senare och hade turen att få ett uppdrag strax efter det. Man behöver alltså inte söka något av de uppdrag som syns på hemsidan, utan kan bli tilldelad ett baserat på ens kompetenser. Jag trivdes direkt väldigt bra på Unitalent, framförallt då de är otroligt måna om sina konsulter. Därför har jag fortsatt att ta uppdrag därifrån!
 

Vad har du haft för uppdrag?
Jag har framförallt haft uppdrag inom digital marknadsföring. Detta har mestadels inneburit att nå ut till kunder via sociala medier och andra plattformar. Jag har både fått chansen att jobba kontinuerligt med ett företag under en längre period, samt att under en kortare tid skapa en plan och utföra denna. Jag har även ett uppdrag där jag vid behov översätter texter på en hemsida från svenska till engelska. En liten mix av olika jobb alltså.
 

Vilka erfarenheter tar du med dig från uppdrag du har gjort?
Först och främst att jag fått chansen att utöva min utbildning i praktiken och inse att man inte kan läsa sig till allting. Sedan det här med att lära sig att arbeta självständigt, både när det kommer till disciplinen men även att tro på det man gör och att inte vara rädd att ta initiativ. Detta är något jag fortfarande försöker att lära mig, haha, och Unitalent är ett perfekt ställe för just det.
 

Skulle du rekommendera andra studenter att arbeta vid sidan av sina studier?
Absolut! Framförallt då man stöter på massor av utmaningar som ens utbildning inte tar upp (till exempel att marknadsföring egentligen handlar om att ignorera all teori som man har lärt sig och istället hitta på egna strategier). Jag tror att många är rädda för att det ska ta för mycket tid från studierna, men med Unitalent får man möjligheten att själv lägga upp tiden för sina uppdrag. Det är en av aspekterna som gör det så bra!