SYSTEMVETENSKAP

Emmy Englund

Utbildning:
2:a året systemvetenskap

Varför har du valt att göra uppdrag för Unitalent?
Det känns både roligt och nyttigt att få jobba med något som är kopplat till mina studier. Jag får möjlighet att se hur saker fungerar ute i arbetslivet. Det gör mig också mer motiverad i studierna eftersom jag direkt kan se att det jag lär mig är något jag kan ha användning för i mitt arbete. 

Vad har du haft för uppdrag?
Jag har haft ett uppdrag hittills, som webbdesigner och jobbat med att designa en hemsida åt ett vårdbemanningsföretag.  

Uppdraget har gjort att jag lärt mig massa nytt! Både i de designprogram jag jobbar i, men också andra lärdomar, så som att jobba med en kund och sätta sig in i deras verksamhet, förstå denna och kunna uppfylla de krav kunden ställer. 

Det var lite läskigt att ge sig in och prova något nytt, men jag har också insett på vägen att man klarar av mer än vad man tror. Jag har känt att jag har haft stor nytta av det jag lärt mig i skolan. Självklart är det också saker jag inte har kunnat från början och detta har gett mig chansen att lära mig massa nytt. Det jag lär mig på jobbet har jag användning för i både mina studier och i framtida uppdrag. 

Skulle du rekommendera andra studenter att arbeta vid sidan av sina studier?
Verkligen! Så roligt att få jobba med något som ligger nära min utbildning. På Unitalent får man även mycket stöd från projektledare när det behövs. Mina projektledare är jättehärliga personer som verkligen peppar och tycker det är kul när man kommer med nya idéer. Känner jag att något känns svårt så kan jag berätta det och då får jag den hjälp jag behöver. Det blir på så sätt en väldigt rolig, kreativ och trygg arbetsmiljö.