CIVILINGENJÖR – MEDIETEKNIK

Nellie Engström

Utbildning:
Civilingenjör inom Medieteknik år 3

Beskriv uppdraget/uppdragen du har/har haft hos Unitalent?
Jag designade en hemsida i WordPress åt Aktiv Ungdom. Syftet med hemsidan är att visa information och kunna anmäla sig till deras kurser specifika för verksamheten i Linköping. I arbetsuppgifterna ingick skapandet av en grafisk profil, en ny logotyp samt att strukturera och designa hemsidan. Målet var att skapa en kreativ digital plats som inspirerar barn och ungdomar till en aktiv fritid.

I LuMiNk hjälper jag och andra studenter ett härligt gäng högstadieelever med deras studier. Vi mentorer är inte bara studiehjälp utan arbetar också för att inspirera och öka intresset för vidare studier genom att hålla studiebesök på universitet och diskussioner om framtiden.

Vad har du fått med dig för erfarenheter och vad har varit mest lärorikt under din tid hos Unitalent?
Jag tar med mig vetskapen om att inte behöva ha all kunskap inom ett ämne för att ta sig an en ny utmaning. Allt är möjligt så länge man är öppen för att lära sig nya saker och villig att lägga ner tiden. Det är också i dessa situationer som man utvecklas som mest.

För LuMiNk har det mest lärorika varit att komma på nya idéer för att hela tiden utveckla träffarna och engagera eleverna. Jag har även fått en bättre pedagogik och kreativitet när det kommer till att förklara lösningar på olika sätt.

Vad är det bästa med konsultuppdrag hos Unitalent?
Bron mellan studentlivet och arbetslivet kan ibland kännas lite läskig. Genom att få konsulterfarenhet redan under studierna så känns den övergången inte längre lika skrämmande. Det är särskilt bra att få erfarenheten av att arbeta mot kund och leverera en slutprodukt som stämmer överens med kundens förväntningar.

Jag tycker framför allt att det är och har varit väldigt roligt, både WordPress uppdraget och LuMiNk. Det känns bra att få användning av sina kunskaper men också tacksamt att göra detta med stödet och peppandet från Unitalent.

Skulle du rekommendera andra studenter att arbeta hos Unitalent? Varför?
Självklart! Du får möjligheten att testa på massor av olika spännande uppdrag där du i många fall får styra upp ditt arbete själv. Det är en nyttig erfarenhet för arbetslivet och passar bra vid sidan av studierna utan att kännas för överväldigande. Och så får du betalt, vilken grej!