CIVILINGENJÖR – INDUSTRIELL EKONOMI

Oskar Hidén

Utbildning:
Civilingenjör i Industriell ekonomi 

Varför har du valt att göra uppdrag för Unitalent?
Unitalent hade ett gott och seriöst rykte och uppdragen som erbjöds verkade spännande. Som studentkonsult har jag sedan fått ta mig an olika uppdrag i olika branscher. Det har varit väldigt givande och givit mig en tydligare bild av konsultyrket. Unitalent är en stor organisation och hjälp finns inom organisationen om man kör fast, vilket är en säkerhet som gör att man vågar ta sig an utmanande uppdrag samtidigt som det är en möjlighet till utveckling/lärande.  

Vad har du haft för uppdrag?
Jag startade med ett uppdrag inom webb, då som webbstöd för ett lokalt företag. Som Webbstöd ansvarar man över att företagets hemsida fungerar felfritt. Det involverade allt från utveckling till felsökning. Senare blev jag delaktig i ett marknadsföringsprojekt där vi arbetade med att sälja in nya projekt till Unitalent 

Vilka erfarenheter tar du med dig från uppdrag du gjort?
Mycket ansvar läggs direkt på dig som konsult vilket är mycket utvecklande. Många erfarenheter kommer även från de olika branscherna som man får arbeta i. Det har sedan varit spännande att vara väldigt delaktig i säljprocessen.  

Skulle du rekommendera andra studenter att arbeta vid sidan av sina studier?
Absolut, det är roligt och givande samtidigt som du får möjlighet att skapa värdefulla erfarenheter inför framtiden. Olika uppdrag kräver olika mycket arbetstid vilket gör att det går att utföra uppdrag även när studierna är tidskrävande.