Smygstarta karriären som studentkonsult

Som studentkonsult får du möjligheten att arbeta extra inom det området du studerar. Det innebär att du får chansen att samla på dig meriter och bygga ditt cv samtidigt som du får chansen att tillämpa dina teoretiska kunskaper på verkliga case.

Upptäck möjligheterna hos oss

Det finns flera fördelar med att jobba som studentkonsult, som till exempel:

  • Värdefulla erfarenheter – Att arbeta i ett konsultuppdrag hos oss innebär att du samlar på dig värdefulla erfarenheter och kunskaper.
    Dessa erfarenheter kan även ge dig ett försprång i din framtida karriär.
  • Testa dig fram – Som studentkonsult får du möjlighet att testa olika arbetsuppgifter och jobb samt få inblick i olika typer av företag. Därigenom får du chansen att se vad som intresserar dig och kanske på så sätt närma dig vad du vill jobba med efter examen.
  • Inblick i arbetslivet – När du extrajobbar hos oss får du en insyn i hur livet examen kommer vara och får prova på din nya bransch. Kanske möter du även din framtida arbetsgivare?
  • Utbildning och event – Möjlighet att delta under utbildningar och event med Unitalent.
  • Kontakter i näringslivet – Som studentkonsult hos Unitalent arbetar du med verkliga case och har då möjlighet att lära känna nya
    personer inom olika företag. Detta kan vara värdefullt för dig när det är läge att börja söka jobb efter examen.
  • Tjäna extrapengar– Sist men inte minst är självklart alla jobb hos oss betalda och det är väl alltid välkommet med lite extrapengar att dryga ut CSN med?

Vad tycker våra konsulter?

Det bästa med konsultuppdrag hos Unitalent är deras möjlighet för dig som student att få en fot in på arbetsmarknaden och möjligheten att använda dina kunskaper i verkliga projekt.

Tom Larsson

Civilingenjör i informationsteknik

Läs mer

Jag har alltid känt att jag blir tagen på allvar och att mitt arbete är värdefullt och att min rekommendation är viktig.

Josefine Eklund

Energi, miljö, management

Läs mer

På grund av att man mött många nya typer av problem känner jag att min problemlösningsförmåga förbättrats under projektet.

Hanna Fredriksson

Energi, Miljö & Management

Läs mer

Det är väldigt flexibelt. Kulturen inom Unitalent är att studierna går först, vilket är väldigt betryggande som student.

Julia Friman

Human Resources

Läs mer

Det bästa är variationen mellan olika uppdrag, man kan fastna för branscher man inte hade en aning om att man tyckte var intressant.

Simon Ågren

IT & Management

Läs mer

Att arbeta deltid gör att jag som student kan få praktisk erfarenhet i kombination med det jag studerar vilket är värdefullt.

Sanna Linnér

IT & Management

Läs mer

Jag skulle säga att den främsta erfarenheten jag tar med mig är självständigt arbete, att lösa uppdrag själv som jag kanske inte är så van med.

Emma Skogsmo

Politices kandidatprogram

Läs mer

Man har möjligheten att få praktisk erfarenhet inom ett område som man är intresserad av, och kanske till och med vill arbeta inom.

Rebecka Walfridson

Visual Media Design

Läs mer

Det bästa med LuMiNk är att man får hjälpa ungdomar med deras plugg och man får en återblick i hur det själv var när man satt med liknande problem när man var i deras ålder.

André du Rietz

Elektronikdesign

Läs mer

Det var väldigt kul att jag fick samarbeta med en student som pluggade ett annat program än jag själv. Vi lärde oss mycket av varandra.

Klara Smeds

Energi, miljö, management

Läs mer

Det är ett roligt, flexibelt och lärorikt extrajobb som ger mycket erfarenheter som jag vet att jag kommer ha nytta av i framtiden.

Ellinor Lönngren

Industriell ekonomi

Läs mer

Mycket i en civilingenjörsutbildning är väldigt teoretiskt så då är det fantastiskt att få vara i mer skarpt läge.

Carl Hampus Hedén

Maskinteknik

Läs mer

Det som sticker ut mest är att få jobba tillsammans med otroligt duktiga och drivna människor.

Axel Anhammer

Maskinteknik

Läs mer

Känner jag att något känns svårt så kan jag berätta det och då får jag den hjälp jag behöver. Det blir på så sätt en väldigt rolig, kreativ och trygg arbetsmiljö.

Emmy Englund

Systemvetenskap

Läs mer

Som student har man ofta varierande arbetsbelastning under en termin och därför är det perfekt att man själv kan styra över när och var man vill arbeta.

Hjalmar Endre

Maskinteknik

Läs mer

Jag har fått möjlighet att jobba så nära det jag faktiskt vill jobba med i framtiden.

Albert Jonsson

Maskinteknik

Läs mer

Om våra studentuppdrag

Varierande omfattning, område och antal studenter i samma uppdrag

Unitalent vänder sig till alla studenter vid Linköpings universitet vilket innebär att vi har en stor bredd bland våra studentuppdrag. Vi strävar efter att det ska finnas något för alla.

I våra studentuppdrag kan du antingen arbeta i uppdrag enskilt eller i team tillsammans med en eller flera andra studentkonsulter. Konsultuppdragen kan även sträcka sig över längre eller kortare perioder och innebära allt från några timmars arbete i veckan upp till heltid under en viss tid. Variationen bland våra studentuppdrag gör att du som student kan välja om du är intresserad av att jobba enskilt, i grupp med andra, under några månader eller under längre perioder.

Inom dessa områden har vi studentuppdrag

Organisation & Ekonomi

Mentorskap & Pedagogik

Organisation & Ekonomi

Marknad & Strategi

IT & Teknik

Hälsa & Life Science

Flexibilitet för dig som studentkonsult

För oss är det viktigt att du som student har möjlighet att till stor del själv kunna styra över ditt arbete och arbetstid. Våra studentkonsulter har möjlighet att själva kunna avgöra var och när de ska arbeta, med några få undantag. Flexibiliteten innebär dels att du som studentkonsult ofta kan förlägga stora delar av din arbetstid själv och avgöra om du exempelvis vill arbeta under måndag förmiddag eller torsdag eftermiddag alternativt en kväll eller helg. Vi litar på att ni genomför ert jobb efter bästa förmåga och finns tillgängliga när ert uppdrag kräver det.

Många av våra uppdrag går även att genomföra på distans vilket innebär att du kan jobba exempelvis hemifrån, på Unitalents kontor eller på tåget. Med andra ord skapar vi goda förutsättningar för du att kunna kombinera ett extrajobb hos oss med dina studier på ett smidigt sätt!

Lär känna och utbyt erfarenheter med andra konsulter

Vi älskar när erfarenheter och kompetenser utbyts mellan våra studentkonsulter. För att möjliggöra detta så anordnar vi kontinuerligt event och träffar mellan våra studentkonsulter. Allt ifrån mindre träffar till större event som sommaravslutningar. Vi anordnar också tillfällen där du som student har möjlighet att träffa spännande företag som skulle kunna vara din framtida arbetsgivare.

Under dessa träffar får våra studentkonsulter möjlighet att träffa andra studenter som kommit olika långt med sina studier samt är från olika utbildningar. Som studentkonsult hos oss får du då chansen att knyta kontakter med nya personer och utöka ditt kontaktnät.

Nyfiken på kommande event? Kolla in vår Facebook eller Instagram!

Du är inte ensam!

Alla studentkonsulter som arbetar hos oss har alltid en konsultchef med sig i uppdraget. Konsultchefens roll är huvudsakligen att fungera som ett bollplank och att vara en person som studentkonsulten kan vända sig till vid frågor. Konsultchefen är alltid med vid ett första möte mellan studentkonsulten och kunden, har avstämningar under uppdragets gång samt vid avslutande möte.

I vissa uppdrag finns även en projektledaren med som är mer involverad och stöttar studentkonsulten med processer och upplägg samt feedback på arbetet under uppdragets gång. För dig som är i början av din karriär kan det vara en trygghet att det alltid finns någon att ställa frågor till och diskutera olika funderingar du kan ha under ett studentuppdrag hos oss, du är aldrig ensam!

Vi tror på dig!

Som studentkonsult hos oss på Unitalent får du möjlighet att utvecklas. Vår grundtanke är att med rätt inställning och nyfikenhet kommer man långt. Våga ta dig ann uppdrag där du idag inte kan allt för att under tiden kunna lära dig och få nya erfarenheter och kompetenser. Både vi och våra kunder är väl medvetna om att ni är studenter i början av er karriär och ingen förväntar sig att ni ska kunna allt. Skulle något under vägen kännas svårt eller oklart så kan du som studentkonsult alltid vända dig till din konsultchef för att ha vidare diskussion och få stöd i det som känns svårt.

Vill du också jobba som studentkonsult hos oss?

Lediga jobb

Har vi inget ledigt jobb som matchar dina önskemål inne just nu? Connecta gärna med oss genom att skicka in en spontanansökan.